"Grains can induce inflammation in susceptible individuals due to their content of omega-6 fatty acids, lectins and gluten [159,160]. In particular gluten might play a key role in the pathogenesis of auto-immune and inflammatory disorders and some malignant diseases. In the small intestine, gluten triggers the release of zonulin, a protein that regulates the tight junctions between epithelial cells and therefore intestinal, but also blood-brain barrier function. Recent evidence suggests that overstimulation of zonulin in susceptible individuals could dysregulate intercellular communication promoting tumorigenesis at specific organ sites [161]...."
Is there a role for carbohydrate restriction in the treatment and prevention of cancer?
Rainer J Klement1 and Ulrike Kämmerer2
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3267662/
translate.google.
Körner können Entzündungen bei empfindlichen Personen durch ihren Gehalt an Omega-6-Fettsäuren, Lektine und Gluten [induzieren 159 , 160 ]. Insbesondere Gluten könnte eine Schlüsselrolle in der Pathogenese von Autoimmun-und entzündlichen Erkrankungen und einigen bösartigen Erkrankungen spielen. Im Dünndarm, Gluten löst die Freisetzung von Zonulin, ein Protein, das die engen Verbindungen zwischen den Epithelzellen und deshalb Darm reguliert, sondern auch Blut-Hirn-Barriere-Funktion. Neuere Erkenntnisse lassen vermuten, dass eine Überstimulation Zonulin bei empfindlichen Personen könnten interzellulären Kommunikation dysregulate Förderung Tumorgenese bei bestimmten Organ Seiten [ 161
http://translate.google.de/translate?hl=de&sl=en&u=http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3267662/&ei=OHW9T6OUHYrxsgb2yInLDQ&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&sqi=2&ved=0CFgQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dhttp://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3267662/%26hl%3Dde%26biw%3D1024%26bih%3D630%26prmd%3Dimvns